Kuten tuossa aiemmassa postauksessani kerroin, liittyy tämäkin blogi ja sen  perustaminen opintoihini ja tarkemmin kurssiin Esimies sosiaalisessa mediassa. 

Täytyy kyllä tunnustaa, että nyt olen kaukana mukavuusalueeltani. En voi sanoa, että en käyttäisi sosiaalista mediaa. Ihan samalla tavalla, kuin useimmilla meillä käytössäni ovat perinteisesti Facebook, eikä Instagramkaan ihan tuntematon ole ja samalla tavalla, kuin suurimmalla osalla meistä käytössä on kuitenkin älypuhelin ja sen erilaiset viestipalvelut kuten Whatsapp tai jokin muu vastaava sovellus. Nämä ovat käytössäni samalla tavalla, kuin useimmilla meillä, eli yhteydenpidossa ihmisiin ja ehkä vähän oman elämän jakamiseen. 

Työroolissani sosiaalisen median käyttö on kuitenkin kaukana. Yhä enemmän myös johtamisen ja yritysjohtamisen siirtyvät sosiaaliseen mediaan. Suomessa sitä käytetään tällä hetkellä ainakin brändin rakentamiseen ja mainontaan. Yhtä enemmän ihmiset myös hakevat tietoa tarvitsemistaan palveluista ja tuotteista verkosta ja muualtakin kuin virallisilta www-sivustoilta. Somekanavissa löytyy usein keskustelua, taustoja, tunnelmia ja fiiliksiä ihan eri tavalla, kuin virallisilta verkkosivustoilta. 

Sosiaalista mediaa voidaan yhtä enemmän hyödyntää myös yritysten sisäisessä viestinnässä, jolloin tiedonkulku ja kommunikointi organisaation sisällä on helppoa ja nopeaa. Erilaiset sosiaalisen median alustat kuten Yammer ja Slack, antavat mahdollisuudenentistä interaktiivisempaan keskusteluun, jollaista esimerkiksi sähköpostiviestittely ei tarjoa.

Pitänee siis minunkin rokeasti poistua mukavuusalueeltani ja tutustua erilaisiin sosiaalisen median sovelluksiin ja pohtia miten hyödyntäisin niitä.

Miten sinä hyödynnät sosiaalista mediaa työssäsi?

 

social-media-1795578_1920.jpg?1615828152