Vaikka digiloikasta puhutaan paljon ja  lukuisat ammattilaiset toteuttavat työssään hyvää digiarkea jo nyt, niin meidän työyhteisössämme se ei vielä ihan arkipäivää ole. Ja kuten aikaisemmin kirjoitinkin, niin sosiaalisen median alueella en ihan kotonani ole. 

Digitalisaation voi nähdä useasta erilaisesta näkökulmasta. Ehkä totutuin tapa on ymmärtää digitalisaatio muutoksena, jossa fyysiset asiat, kuten lomakkeet, tuotteet ja palvelut, muuttuvat digitaalisiksi ja virtuaalisiksi. Toisaalta digitalisaatio on nimenomaan ideointia, oppimista, testausta ja uusien palvelumallien käyttöönottoa.

Itseasiassa otimmekin askeleen kohti digitaalisuutta ja itsekin lähdin mukaan koulutukseen ja kokeiluun. 

Tarkoituksena on kehittää meidän organisaatiossamme jo jonkin verran käytössä olevaa videokirjastoa ja tehdä meidän alueellemme videoklippejä työohjeiksi ja perehdytysmateriaaliksi. 

Kokeilimme pilvipohjaista online-video-ohjelmistoa joka mahdollistaa videoiden helpon tuotannon, editoinnin ja jakelun joko julkisesti tai vaikkapa sisäisesti työntekijöille. Kuvasimme kaksi helppoa ohjetta videoklipille ja julkaisimme ne sisäiseen kanavaan, jossa ne ovat työntekijöidemme katsottavissa. Videoklipit olivatkin helppoja kuvata kännykällä ihan tuosta noin ja editointikin onnistui hienosti sovelluksessa. 

Saa nähdä, millaista palautetta ohje videoista työntekijöiltä saamme ja saammeko työyhteisön innostumaan digitaalisesta työnopastuksesta ja perehdytyksestä. Toki tällä ei ole tarkoitus koko perehdytystä korvata, vaan täydentää materiaalia. 

laptop-1483974_1920.jpg?1617298185