Opiskelen siis Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa esimiestyötä ja kuten aiemmin kerroinkin liittyy tämä blogin pitäminen Esimies sosiaalisessa mediassa kurssiin. Kurssiin ja opintoihin liittyen pitikin ottaa sosiaalisen median vaikuttaja / esimies seurantaan.

Itseasiassa toinen, jota seurasin jo aikaisemmin, on Millariikka Rytkönen. Häntä seuraan hoitotyön näkökulmasta. Hän on ollut ammattiliitto Tehyn puheenjohtajana vuodesta 2017. Koulutukseltaan hän on lähihoitaja, kätilö-sairaanhoitaja. Seurasin häntä Facebookissa, jossa seurasin häntä jo aikaisemmin ja nyt lisäsin seurantaan Instagram tilin. Millariikka on aktiivinen myös Twitterissä, mutta tätä tiliä en nyt seurantaan ottanut.  Millariikka Rytkösen Facebook tilin voi ottaa seurantaan ilman kaveruutta ja sen seuraaminen on kaikille avointa.

Hän antaa itsestään jämptin, tiukan ja ajoin hyökkäävänkin kuvan puolustaessaan hoitajien ja hoitotyön oikeuksia. Toisaalta hänen on ehkä ammattiliiton edustajana näytettävä liiton jäsenille, että hän pitää heidän puoliaan. Samalla hoituu viesti päättäjien suuntaan, että hoitajien ammattiliiton edustajana hän on tosissaan. Toisaalta sekä hänen Instragram, että Facebook sisältävät myös henkilökohtaisia asioita, kun lomamatkoja, palaneita korvapuusteja ja vapaa-ajan viettoa. Tämä tuokin inhimillisyyttä hänen sosiaalisen median profiiliinsa aktiivisena ja kantaaottavana ammattiyhdistysvaikuttajana. Hän ottaa myös kantaa paljon ajankohtaisiin puhuttaviin aiheisiin esimerkiksi tasa-arvo ja palkkatasa-arvo.

Nyt kuntavaalisen lähestyessä hän on jakanut myös Tehyn vaaleihin ja kuntavaaleihin liittyviä asioita, joissa näkyy selkeästi hänen ajamansa asiat.

Toinen seurattava henkilö on Suomen lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki. Hän on aikaisemmin työskennellyt mm. Suomen Lääkäriliiton puheenjohtajana, sosiaali- ja terveysministeriössä lääkintöneuvoksena, Kouvolan kaupungin terveysjohtajanaja myöhemmin Etelä-Savon ja Essoten johtajaylilääkärinä ja Häntä seurasin Twitterissä ja blogikirjoituksista. Facebookin puolella hän jakaa myös, mutta on selkeästi aktiivisempi Twitterissä, jonka vuoksi seuranta tapahtui Twitterissä.

Myllymäki on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti ja yleislääketieteen erikoislääkäri. Hän on aktiivinen järjestötoimija ja ollut mm. Maailman lääkäriliiton presidentti ja Nuori Lääkäri -lehden päätoimittaja.

Twitterissä Myllymäki on aktiivinen ja jakaa selkeästi lääkärien ja terveydenhuollon toimintaan liittyvää materiaalia kuten terveyskeskusten rekrytointiongelmaan liittyvää asiaa ja tietysti koronapandemiaan. Toki muutama twiittaus löytyy lumitöistäkin ja suksien laitosta kesäteloille. Blogissa Myllymäki kirjoittaa mm. pandemia rokotuksista, sote-uudistuksesta ja siihen liittyvästä hoitotakuusta, seksuaalikasvatuksesta ja muista terveydenhuoltoon ja lääkärityöhön liittyvistä aiheista.

Hän antaa itsestään kuvan, että hän välittää siitä mitä terveydenhuollossa ja lääkäreillä menee. Toisaalta hän ei anna niin tiukkaa ja hyökkäävää kuvaa kuten esimerkiksi Millariikka Rytkönen. Toisaalta blogikirjoituksista välittyy selkeästi asiantuntijuus aiheesta.  Tämän voi tietysti selittää ero toimenkuvissa, sillä Rytkönen on ammattijärjestössä ja edunvalvonnassa asiantuntijana ja toisaalta Myllymäki lääkäriliiton toiminnanjohtaja ja asiantuntija, ei niinkään edunvalvoja.
 

Vaikka esimies sosiaalisessa mediassa kurssi on päättymäisillään, jatkan varmasti kummankin näiden vahvan naisen seuraamista jatkossakin, osin varmasti myös siksi, että näihin liittyvät kysymykset liittyvät omaan työhöni.

 

Sosiaalisessa mediassa en vielä ole ehkä rohkaistunut jakamaan kovinkaan paljon, vähän enemmän kuitenkin kuin aikaisemmin, niin näiden lisäksi muutamaa muutakin sosiaalista mediaa aktiivisesti käyttävää esimiestä olen käynyt katsomassa. Näitä ovat mm. Kotkan kaupungin kehitysjohtaja Terhi Lindholm ja Pyhtään kunnanjohtaja Jouni Eho. Heitä en kuitenkaan seurannut niin aktiivisesti, että olisin heidät tähän somepomo seurantaan sisällyttänyt. Itselläni sosiaalisen median käyttö on kuitenkin asia, jota olen ajatellut, että se olisi opeteltava. Vaikka kurssi varsinaisesti päättyykin, niin taidan kuitenkin jatkaa tätä blogin kirjoittamista ja sitä kautta ajatuksieni jäsentämistä.